Wolfsburg tog dubbeln

Seriemästarna VfL Wolfsburg tog idag hem dubbeln när man idag besegrade Turbine Potsdam i tyska cupen (DFB Pokal) med 3-2 i en mycket underhållande och chansrik match. Efter en aningen blek första halvlek, där Conny Pohlers fina klack till Wolfsburgs ledningsmål (Martina Müller) var behållningen, tog matchen rejäl fart i andra halvlek. I inledningen av andra halvlek gick Wolfsbug fram till 3-0 efter mål av Müller igen och Conny Pohlers. Först då vaknade Turbine Potsdam till och man reducerade ganska omgående två gånger om genom Lisa Evans och sedan Yuki Ogimi på straff. Därefter böljade spelet fram och tillbaka och båda lagen kunde (och borde) ha gjort flera mål till. Wolfsburg lyckades dock hålla undan och vann ändå rättvist en match där publiken (hela 14269 personer) var den stora vinnaren.

Antonia Göransson kom in i halvtid för Potsdam och gjorde ett piggt inhopp. Hon spelade fram till första reduceringsmålet och i slutminuterna var hon så när att få fram bollen till medspelare i fritt läge i straffområdet efter en fin dribblingsräd på sin vänsterkant. I Wolfsburg gjorde glädjande nog ungerska stjärnan Zsanett Jakabfi comeback efter skada och kan bli en joker i torsdagens Champions League-final mot Lyon.

För Yuki Ogimi blev det ingen titel i sista matchen i Potsdam-tröjan när hon nu drar vidare i karriären (till Chelsea?). Från Tyskland rapporteras också att skotska landslagsspelaren Emma Mitchell lämnar SGS Essen för spel i Arsenal. En fin värvning då hon har varit het under sin korta tid i Tyskland. Bayern München har förlängt kontrakten med ett år med sina amerikanska spelare Sarah Hagen, Niki Cross och Amber Brooks. I Frankfurt står det klart att Sandra Smisek (slutar), Saki Kumagai och Sandrine Bretigny alla lämnar klubben. Saki Kumagai ryktas som jag tidigare nämnt var på väg till Lyon och att Sandrine Bretigny återvänder till Frankrike är nog ganska troligt.